logo

Adres

Halaskargazi Mah. Halaskargazi Cad. No :38/66 Lotus Nişantaşı Kat:3 No:36 Şişli / İstanbul

Telefon

0554 884 41 91

Botox

Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden özel yöntemlerle üretilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, o sinirin ulaştığı kaslarda kasılmanın azalmasına veya tamamen kaybolmasına neden olur. Özellikle yüzdeki mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan kırışıklıkları azaltmak, kırışıklıkların oluşumunu ve ilerlemesini önlemek, aşırı terleyen koltuk altı ve el gibi bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve kronik migren tedavisinde kullanılabilmektedir.

Botox sonrası nelere dikkat etmeliyim?

Enjeksiyon sonrası normal hayata devam edilebilir. Ancak ilk günlerde uzun süre öne eğilme gerektiren hareketlerden ve yüz kaslarını çalıştırmaktan uzak durmak tavsiye edilir. Yine yüzüstü yatış pozisyonu önerilmemektedir. Botox uygulamasından 8-10 saat sonra ılık su ile yüze baskı oluşturmayacak şekilde duş alınabilir. Yüz yıkanırken sıcak su kullanmamaya dikkat edilmelidir.

Gebelik ve emzirme döneminde botox yapılabilir mi?

Botox uygulamasının, gebelik ve emzirme döneminde zararlı ya da zararsız olduğuna dair henüz yeterli çalışma bulunmamaktadır. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde botoks yapılmamasını öneriyoruz.

Botox etki süresi nedir?

Botoxun etki süresi 3-6 ay arasında olmakla beraber kişiden kişiye değişir. Enjeksiyon sonrası yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. Genellikle 6 ay sonra botox etkisi tamamen ortadan kalkar. Etki tam olarak sonlanmadan uygulamanın tekrarlanmasında fayda vardır.

Botox etkisi ne zaman başlar?

Botoxun etkisi uygulama sonrası 3.-4. günde başlar. Genellikle 7-10 gün içinde tam olarak oturur.

Botox uygulaması nasıl yapılır?

Botoks özel iğne uçları ile enjeksiyon şeklinde uygulanır. Hastaların şikayetine göre toksinin yapılacağı bölge değişir. Kırışıklık tedavisi amaçlandığında mimik kaslarının içine, terleme tedavisi amaçlandığında ise deri içine enjeksiyon yapılır. Botox etkisi geçtiği zaman enjeksiyon tekrarlanabilir. Botoks uygulamasının genel sağlık durumu üzerine ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Botoxun kullanım alanları nelerdir?

Kırışıklık (Yüz çizgileri) Tedavisi

Mimik kaslarının çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir ve böylece yüzdeki çizgileri ortaya çıkar. En sık alın, kaş arası, göz kenarları ve dudak çevresinde görülür. Mimik kaslarına botoks uygulaması ile bu kasların hareketleri engellenir; kas hareketlerindeki azalma ise üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi azaltır. Bu şekilde yaşlı görünmemizi sağlayan yüz çizgilerinde de belirgin bir düzelme ve genç görünüm sağlanır.

Aşırı Terleme Tedavisi

Botulinum toksini ter bezlerine uygulandığı zaman, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletimi de etkileyerek ter bezlerinin çalışmasını azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri, koltuk altı ve avuç içidir. Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikâyeti olan kişilerin terleyen bölgelerine botoks uygulandığı zaman terlemede belirgin azalma sağlanır.

Masseter (Çiğneme kası) Hipertrofisi

Yüzdeki diğer bölgelerin aksine masseter kasına botulinum toksin uygulaması kırışıklıklar için değil, massetter kası belirgin bireylerin sahip olduğu kare yüz görüntüsünü düzeltmek ve oval daha yumuşak hatlı bir yüz elde etmek için yapılır. Bu şekilde daha ince, estetik olarak da daha feminen bir yüz görünümü oluşturulabilir.

whatsapp