logo

Adres

Halaskargazi Mah. Halaskargazi Cad. No :38/66 Lotus Nişantaşı Kat:3 No:36 Şişli / İstanbul

Telefon

0554 884 41 91

Mastopeksi (Meme Dikleştirme)

Meme dikleştirme (mastopeksi) operasyonu nedir?

Kadınlarda değişik nedenlerle meme dokusunu yerinde tutan bağlar zamanla gevşer ve sarkmış bir meme görüntüsü ortaya çıkabilir. Bu durum genellikle kilo değişikliklerine, doğum yapmaya, emzirmeye ya da yerçekimi etkisine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu durumda sarkmış memeyi daha dik ve dolgun görünüme kavuşturmak için yapılan cerrahi işleme mastopeksi adı verilmektedir.  Bu ameliyatta genellikle fazlalık deri çıkarılır ve mevcut meme dokusu yukarıya doğru şekillendirilerek asılır. Bu işlem için yeterli meme dokusuna sahip olmayan kişilerde ise meme protezi de bu işlemlere ek olarak kullanılabilir.

Operasyon süreci nasıldır?

Operasyon genel anestezi altında hastane şartlarında ameliyathanede gerçekleştirilir.

Mastopeksi ameliyatında fazlalık deri çıkarılarak meme dokusu yeniden şekillendirilerek meme başı doğal anatomik pozisyonuna konumlandırılır.  Cerrahi 1-2 saat sürer. Genellikle ameliyattan sonra bir gün hastanede yatırılır ve ertesi gün taburculuk planlanır.

Ameliyat tekniği her hastada aynı mıdır?

Her hasta için tabi ki aynı ameliyat tekniği kullanılamaz. Memedeki sarkmanın derecesine ve doktorun verdiği karara göre cerrahi teknik belirlenir. Genellikle 3 farklı teknik kullanılır. Bu üç yöntemden hangisi uygulanırsa uygulansın meme başı etrafında iz kalması kaçınılmazdır.  Bu tekniklerin ilkinde sadece meme başı çevresinde bir iz olur. Bu yöntem oldukça sınırlı hastada kullanılır. İkincisinde ise meme başı çevresindeki ize ek olarak meme başının alt kenarından aşağı doğru uzanan meme başına dik yönde yaklaşık 5 cm uzunlukta bir iz olur. Genellikle bu yöntem kullanılır. Üçüncüsünde ise ters T insizyon tekniği kullanılır. Bu yöntem genellikle sarkıklık derecesi oldukça ileri hastalarda kullanılır. Yeterli meme volümü olmayan kişilerde bu yöntemlere ek olarak meme protezi de kullanılarak volüm elde edilmeye çalışılır.

Meme dikleştirme ameliyatlarında iz kalır mı?

Hiç iz bırakmayan mastopeksi ameliyatı şu an için mümkün değildir. Genellikle ilk 3-4 ay bu izler oldukça belirgin olup ilerleyen zamanlarda deri rengine yakın bir hale gelebilir. Ancak hiçbir zaman yüzde yüz kaybolmaz

Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Ameliyat sonrası genellikle basit pansumanlar uygulanır. Bu pansumanlar doktorunuzun belirlediği zamanlarda doğru şekilde değiştirilmelidir. Enfeksiyon açısından size antibiyotik önerilecektir. Bu ilaçların zamanında kullanılması önemlidir. Erken dönemde hafif ağrı olabilir. Genellikle ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir. Ameliyatta kendiliğinden eriyebilen dikiş materyalleri kullanılır ve dikiş alınmasına gerek yoktur. Doktorunuzun tercihine göre ameliyat sonrasında drenleriniz olabilir. Genellikle bir iki gün sonra çıkarılır. İlk 4 hafta korse sütyen kullanımı ağrıları azalmasında ve memenin şekillenmesinde oldukça önemlidir. İlk 2 ay boyunca ağır sporlar yapmaması tavsiye edilir.

Meme dikleştirme ameliyatı için hangi doktora başvurulmalıdır?

Uzmanlık eğitimi süresince bu işlemler için yeterli deneyim ve pratik kazanmış olan plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahlara başvurulmalıdır.

Meme dikleştirme ameliyatı kalıcı mıdır?

Bu ameliyattan sonra kesinlikle tekrar sarkmayacak şeklinde bir garanti verilemez. Zamanla yer çekimi etkisiyle bir miktar sarkma görülebilir. Bu durum büyük protez kullanılan kişilerde daha erken ve daha fazla görülür. Deri elastikiyeti kötü olan kişilerde de daha sık karşılaşılabilir. Ancak hiçbir şekilde ilk halinden daha sarkık hale gelmez.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra emzirme etkilenir mi?

Bu ameliyat emzirmeyi olumsuz etkilemez. Ancak hamilelik ve emzirme dönemlerinden sonra meme şekli bir miktar bozulup revizyon ihtiyacı olabilir.

İstanbul/Türkiye’ de meme dikleştirme ameliyatı fiyatları ne kadardır?

Meme dikleştirme için ameliyat fiyatları pek çok farklı faktörden etkilenmektedir. Hangi ameliyat tekniğinin kullanılacağı, ameliyatta ek malzeme kullanılıp kullanılmayacağı hastane yatışı, hastane ücretleri, doktorun talebine göre değişiklik göstermektedir. Bu ameliyatta ücret bilgisi almak için atılması gereken ilk adım bu alanda uzman bir doktor ile iletişime geçmektir.

Bizim kliniğimizden bilgi almak için online randevu formuna gerekli bilgileri yazıp; gerekli fotoğrafları yükleyerek iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz iletişim numaralarından direk ulaşıp gerekli bilgileri alabilirsiniz.

 

Anestezi

genel

Hastanede Süresi

1 gün

Ameliyat Süresi

120 dk

Ağrı

orta

Pansuman Süresi

10 gün

İyileşme Süresi

10 - 14 gün

Korse

4 hafta

Cerrahi Zorluk

3/5

whatsapp