logo

Adres

Halaskargazi Mah. Halaskargazi Cad. No :38/66 Lotus Nişantaşı Kat:3 No:36 Şişli / İstanbul

Telefon

0554 884 41 91

Orta Yüz Germe

Yüz temelde 3 bölgeye ayrılır: üst, orta ve alt. Orta yüz bölgesinde alt göz kapakları, yanaklar ve elmacık kemikleri yer alır. Yaşla beraber orta yüz bölgesindeki dokular aşağı doğru yer değiştirir ve elmacık kemikleri ve yanaklar düzleşir. Nazolabial oluklar ve göz yaşı olukları belirginleşir. Bu şikayetleri olan hastalarda alt yüz yarımında bozulmalar henüz başlamadıysa total yüz germeden ziyade bu bölgelere yönelik müdahaleler planlanmalıdır.  Bu aşağı doğru yer değiştiren dokuları yukarı doğru asmak için yapılan cerrahi işleme orta yüz germe ameliyatı adı verilir.

Orta yüz germe ameliyatında insizyonlar nereden yapılır?

Direk saç çizgisinin 2 cm arkasından açılan insizyondan doğru plan le orta yüze ulaşmak mümkündür. Ya da ağız içerisinde 1 cm lik küçük insizyonlarla orta yüzdeki dokular kemikte serbestlenip yukarı doğru yer değiştirtilebilir. Beraberinden alt göz kapağından kirpik hattı boyunca insizyon yapılıp serbestleme işlemi yapılabilir. Cerrahi planlama doktorun tecrübesine ve hastanın ihtiyacına göre yapılmaktadır.

Orta yüz germe ameliyatında süreç nasıldır?

Genellikle genel anestezi altında hastanede ameliyathane şartlarında yapılır. Ortalama 2 saat sürmektedir. Ameliyat sonrası ertesi gün taburculuk planlanır. Genellikle şakak germe ameliyatları ile kombine edilir. Bu kişilerde kulak önünde boyunda ve kulak arkasında kesi olmaz. İleri gevşeklik ve sarkması bulunan kişilerde derin plan yüz germe ameliyatlarına kombine edilerek de yapılabilir. Ancak bu kişilerde kulak önünden ve kulak arkasında cerrahi kesiler olur.

Orta yüz germe ameliyatı genç hastalara da uygulanabilir mi?

Orta yüz bölgesinde aşağı doğru yer değişikliği olan, hacim eksikliği olan herkese her yaşta güvenle uygulanabilir. Ancak ileri yaşta tek başına yüz gençleştirmek için yeterli olmaz.

Orta yüz germe ameliyatından sonra nelere dikkat edilmelidir?

Bu ameliyattan eğer ağız içerisinden insizyon yapılmışsa ilk 1 hafta sıvı gıda tüketilmeli ve ağız temizliğine dikkat edilmelidir. Ek olarak şakak germe işlemi de yapılmışsa çiğneme ile ciddi ağrı hissedilebilir. Bu durumda kas gevşetici kullanılabilir ve 2-3 hafta yumuşak gıda tüketilmelidir. Üst dudak ve burun çevresinde kullanılan cerrahi tekniğe bağlı olarak uyuşukluk hissedilebilir, bu durum genellikle geçicidir. Diş köklerinde bir hafta10 gün sürecek olan ağrı hissedilebilir. Bu ameliyat planlanan hastalar mutlak surette 2-3 hafta istirahate ayrılmalıdırlar.

Bu ameliyattan sonra dikişler ne zaman alınır?

Genellikle eriyebilen sutür materyalleri kullanıldığından genellikle dikiş alınmasına gerek yoktur.

Bu ameliyattan sonra ödemleri önlemek için korse kullanılması gerekir mi?

Korse kullanılmaz ancak ödem önleyici ve azaltıcı bantlar kullanılır ve genellikle bir hafta sonra alınır. Ancak ödemler 6-8 hafta devam edebilir.

 

Anestezi

genel

Hastanede Süresi

1 gece

Ameliyat Süresi

90-120 dk

Ağrı

orta

Pansuman Süresi

7 gün

İyileşme Süresi

6 hafta

Korse

yok

Cerrahi Zorluk

3/5

whatsapp